Отличие за ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен от международен фестивал

18.09.2019 14:20

От успешно международно турне се завърна трупата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен. Актьорите, които участват в представлението „Вишнева градина“ и директорът на Театъра Васил Василев са гостували в Руския драматичен театър във Вилнюс, Литва и са участвали в ХХIV Международен театрален фестивал „Белая Вежа-2019“ в град Брест, Беларус.

За своите впечатления и емоции от турнето днес разказаха пред медиите Васил Василев и актьорите Адриан Филипов и Сергей Константинов. Най-хубавата новина е, че от фестивала в Брест спектакълът „Вишнева градина“ на режисьора Василий Сенин е получил специална награда „За най-добър актьорски ансамбъл“. В престижния театрален форум са участвали 28 спектакли от 13 страни – Беларус, Русия, Украйна, Молдова, Полша, Германия, Франция, Казахстан, Армения, България, Унгария, Грузия, Литва.

Васил Василев подчерта, че гостуването на плевенския театър във Вилнюс е наистина престижно, тъй като това е една от европейските театрални столици, а Литва е държавата на седем известни европейски режисьори.

Наградата от фестивала в Брест е изключителна чест за нашия театър. Представленията се правят от актьорите и когато тази трупа работи в синхрон няма по-голямо богатство за един театър и за един град, подчерта Васил Василев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: