Стартира спешна дарителска кампания за болно дете от Плевен

17.09.2019 10:38

Спешна дарителска кампания за болно дете от Плевен започва от днес. Нужни са 15 000 лв. за лечението на зъбите на 7-годишния Александър Панов, който е роден с рядко генетично заболяване – ектодермална дисплазия. Това обявиха днес на брифинг в Пресклуба на БТА в Плевен депутатът Владислав Николов, Слави Михайлов, председател на Национално сдружение на сираците в България, Павлина Дескова – психолог в ЦСОП „П. Р. Славейков“ Плевен. Пред журналистите родителите на Александър Венцислава и Румен Панови обясниха какво е здравословното състояние на детето им и какво трябва да се направи на първо време.

Александър е първокласник в Помощното училище в Плевен, неговата сестра близначка Дарина е тръгнала в първи клас в НУ „Единство“. Именно там вчера при откриването на учебната година бащата на близнаците се обръща със зов за помощ към депутата Владислав Николов.

Голямата сума пари е нужна за специфично лечение на зъбите на Александър, което ще е свързано с посещения при различни специалисти и пътувания до столицата. Освен това се оказва, че до момента детето няма точно поставена диагноза, тъй като е нужен скъп генетичен тест, който струва 2000 лв. и лекарите у нас са казвали на родителите, че той може да бъде направен само в чужбина. Оказва се, че изследването може да бъде проведено и в България, но не се покрива от Здравната каса.

Нека, който може да помогне, за да има бъдеще за Александър, призова Владислав Николов, който се ангажира с каузата.

Ето и сметка за дарения:

Алианц Банк България

МФЦ УМБАЛ

BIC: BUINBGSF

IBAN: BG53BUIN95611100615972

Александър Руменов Панов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: