Стана ясна истинската причина за неявяването на ОФК „Спартак“ (Плевен) срещу „Монтана“

17.09.2019 12:31

Неявяването на ОФК „Спартак“ (Плевен) на мача в събота срещу „Монтана“ бе тема на пресконференция, която дадоха днес в пресклуба на БТА членове на Управителния съвет на клуба. От УС на ОФК „Спартак“ бяха категорични, че водещи спортни медии са отразили необективно случилото се, без да потърсят за коментар никого от ръководството на клуба, а информацията е била извлечена от социалните мрежи. Въпреки това, по думите на председателя на УС на „Спартак“ Пепо Петков, клубът няма да завежда съдебни дела за нанесени щети и пропуснати ползи. Петков заяви пред медиите, че както преди всеки мач, ръководството е осигурило на футболистите всичко необходимо и преди несъстоялия се мач срещу „Монтана“, а именно – обяд преди мача, както и автобус, а предния ден са били изплатени текущите заплати, като е останало изплащането единствено на премия за равния мач срещу „Спартак“ (Варна). Както вчера разбрахме, причината за неявяването е недоразумение по отношение на данъчно-осигурителните вноски, които се дължат от работника, обясни председателят на УС на „Спартак“, подчертавайки, че няма как да получаваш възнаграждение без да дължиш частта за осигурителни вноски. Не искам да мисля, че това може да е някаква провокация в навечерието на предизборната кампания – все пак този клуб е на целия град, а не на дадена партия или личност, изтъкна той.

Петков не скри, че положението в клуба не е цветущо, но не е и трагично, заявявайки, че твърденията, публикувани в някои медии, че футболистите не са получавали възнаграждения с месеци, са абсолютно некоректни. „Стремим се чрез различни спонсори да подсигуряваме сумата, необходима за издръжката на клуба, но както и в цялата страна и хората, които ни помагат, имат своите финансови затруднения. Факт е, че и други клубове имат проблеми с финансирането и бавят заплати на футболистите си, но въпреки всичко те продължават да играят и печелят мачове“, коментира той. Пепо Петков посочи, че ръководството на клуба ще продължи да търси подкрепа от страна на плевенския бизнес да подпомогне с каквото може футбола в града.

За пореден път Пепо Петков подчерта, че въпреки наименованието „Общински футболен клуб“, Община Плевен няма никакво участие в клуба. „Този клуб е сдружение, което се представлява от Управителен съвет, който се избира на общо събрание. Няма и едноличен собственик“, заяви Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: