Огнеборците от Кнежа бързо реагираха при пожар и спасиха 110 дка с царевица

17.09.2019 10:18

Високите температури, настъпилото засушаване и септемврийският вятър увеличават рискът от бързото разрастване на пожари в природата. Горещото време мобилизира екипите на РДПБЗН – Плевен.

Вчера огнеборците участваха в ликвидирането на 18 произшествия, от които 17 сигнала за запалени сухи треви в цялата област. Инцидентите са регистрирани в град Славяново над турските гробища, землищата на село Малчика, град Гулянци, село Коиловци, град Тръстеник, Долни Дъбник около път Е83, в плевенската местност Балабаир, землището между Долни и Горни Дъбник, село Бръшляница, село  Горник, в село Горник на улица „Седма”, в село Сухаче, в никополската местност Хайдушко кале, в необитаем двор в село Писарово, в град Кнежа на улица „Георги Михайлов“.

В следобедните часове 110 дка царевичен блок бяха спасени от огнеборци от Кнежа. Сигнал за инцидента е постъпил в 16:45 часа. На място е установено, че са запалени сухи треви по пътя за село Гостиля. Екип на РСПБЗН – Кнежа бързо е локализирал пожара и не е допуснал разрастването му.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: