В Плевен днес откриват благотворителен базар в подкрепа на лечението на военноинвалид

17.09.2019 7:07

Благотворителен базар ще се проведе в Плевен в подкрепа на военноинвалид. До инициативата се стига след подаден сигнал за помощ от дружество „Военноинвалид” към фондация „Чудесата на децата”, която организира базара в дните 17, 18 и 19 септември от 10 до 20 ч. пред Централен Мол Плевен.

Йонко Кръстев е член на Дружество „Военноинвалид” – Плевен. По време на отбиването на редовната си наборна служба той получава тежка двустранна коксартроза с тежък функционален дефицит. През последните години успява да събере нужните средства и си прави операции за смяна на двете тазобедрени стави, но интервенцията на дясната се оказва неуспешна и се налага да се направи повторна операция.

Йонко е женен и има момиченце, което се ражда със заболяване на гръбначния стълб, прикована е към инвалидната количка. Съпругата му обгрижва и двамата. Желанието намъжа е да се оправи по-скоро и да бъде в помощ на семейството си като се надява, че с помощта на Фондацията, гостите и гражданите на Плевен ще успее да събере нужните му финансови средства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: