Златни младоженци – юбиляри от община Левски за втори път изрекоха брачните си обети

17.09.2019 14:11

На 14 септември, на Кръстовден, Златната си сватба – 50 години заедно празнуваха сключилите граждански брак през 1969 г. семейни двойки от община Левски.

Празничното събитие, в което участваха 13 семейства от общо 30 сключили брак преди 50 години, организира местната управа на Левски в ритуалната зала на Общината.

Кметът Любка Александрова поздрави сърдечно семействата, живели  50 години заедно и спазили законите на брачния съюз. Това е безспорно доказателство за обичта, разбирателството и труда през годините – да изградят дом и семейство, да осмислят  живота си с децата и внуците. През следващите  години, както и досега, заедно да постигат  всичко добро за семействата си, да са щастливи и благословени, пожела от сърце Любка Александрова.

Звуците на „Сватбения марш” на Менделсон върнаха златните юбиляри към онзи първи трепет и емоционално преживяване.

Тържественият ритуал за подновяване на брачните обети на 13 семейства, сключили брак през 1969 г., извършиха кметът на Община Левски Любка Александрова  и  Елена Георгиева, служител по гражданско състояние.

Първи подновиха брачният си договор семейство Тодорка и Васил Витанови. След тях тованаправиха Янка и Цветан Андрееви, Мария и Христо Русанови, Цветанка и Кирил Рангелови, Елисавета и Никола Костадинови, Розалия и Иван Александрови, Марийка и Георги  Георгиеви, Ангелина и Милчо Кирови, Гинка и Борис Симеонови, Гюрга и Георги Маринови, Стефка и Тодор Евтимови, Аспарух Добрев и Ценка Великова, Евгения и Стефан Александрови, подновяването на брачната клетва след половин век заедно беше изключително вълнуващо събитие.

Младоженците-юбиляри  категорично заявиха „Да“ и за втори път потвърдиха, че искат да живеят заедно, а кметът на общината с подписа си на Свидетелството за Златна сватба, узакони новите брачни договори.

Празнична трапеза и веселие, цветя, торта и снимки за спомен, на сватба като на сватба в ресторант „Перфекто”. Кметът на общината Любка Александрова направи уникален личен подарък на юбилярите  – златна „Богородичка”, която да закриля техните семейства.

Специален поздрав отправиха и от НЧ „Георги Парцалев-1901”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: