Бързите действия на огнеборците спасиха над 50 декара царевица в Кнежа, Искър и Писарово

16.09.2019 10:44

На 13 септември в 13:50 часа в РС ПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в царевичен блок в землището на град Кнежа зад 3-ти стопански двор. По първоначална информация причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са посеви – царевица –  3 дка. Бързата реакция на огнеборците е спасила посеви – царевичен блок  – 32 дка.

На 14 септември служители от РДПБЗН – Плевен мобилизираха техника и професионални умения за овладяване на пожари в запалени сухи треви и стърнища в областта. За денонощието екипите са локализирани огнища в град Плевен в местността Бала баир, град Долни Дъбник, град Червен Бряг на улица „Александър Стаболийски“, в 5-ти квартал и в местността Маркова Могила, град Койнаре до училището, град Гулянци и град Искър, в землищата на селата Ясен, Петърница, Староселци, Новачене и Ставерци.
В 12:57 часа е РС ПБЗН – Кнежа е потърсено съдействие за потушаване на пожар в суха трева в землището на село Писарово. Спасени са 10000 кв.м. царевичен блок.
На 14 септември около 15:15 часа екип на РС ПБЗН – Плевен локализира и потуши пожар в суха трева и дърва в двор в село Пелишат на улица „Георги Бенковски“.
На същата дата в 21:22 часа в РС ПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в сухи треви и нискостеблена растителност в местността Чекръците край град Искър. Спасителен екип е потушил пламъците и са спасени 10 дка царевичен блок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: