Шест училища в община Левски отвориха врати за първия учебен ден

16.09.2019 13:10

По традиция първият учебен ден в община Левски е вълнуващ празник за всички съпричастни към образованието и възпитанието на младите хора. Пред деня на християнските добродетели Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост шест училища в общината отвориха врати за новата учебна 2019/2020 година. Постиженията и успехите на учениците и учителите през годините доказват всеобщото желание за просвета, с обич и вяра в подрастващото поколение.


116 са първокласниците в общината, които бяха посрещнати топло от учителите, от каките и батковците в училищата ,за да направят своите първи стъпки към образованието спокойно и уверено. Във вълнуващ празник се превърна първият учебен ден и за най-голямото училище в община Левски – СУ „Крум Попов” в НЧ „ Георги Парцалев-1901”. Ремонтът в училищния двор по проект от Програмата за развитие на селските райони продължава ,но това няма да попречи на учебния процес. Училищният звънец днес удари за 540 ученици, а салонът на читалището едва побра всички дошли да подкрепят учениците и училището и съпреживеят празника.
Директорът Валентина Дженева поздрави всички ученици ,родители ,учители и гости . „Бъдете успешни и вярвайте ,че вашите мечти ще се сбъднат”пожела и увери ,че през новата учебна година всички ще работят училището да е водещо в областта.


Кметът на община Левски Любка Александрова изрази радостта си ,че всички са с прекрасно настроение в този ден ,че подхождат така към новото предизвикателство по пътя на знанието. С търпение и любов ,пожела на учителите , да поведат първокласниците, за да са вдъхновени и жадни за знание, за българските букви и книги. Успешна и вълнуваща нова учебна година на всички с нови постижения и награди за училището,пожела, защото вижда, че СУ „Крум Попов” е в подем, доказва го и внушителното присъствие на първия учебен ден. За новата учебна година училището поздравиха от Об С -Левски Обществения съвет, родителите на първокласниците и др. Стихове и песни с участието на първокласниците, група „Фортисимо”, младите, но с доказан голям талант в музиката и поезията Любена Стоилкова и Симона Стефанова обагриха празника.
Красив и вълнуващ празник събра в първия учебен ден ученици ,учители ,родители в ОУ „Максим Горки” в Левски .Постиженията на учениците и учителите са радост за всички ,които вярват в силата на българското образование. Директорът на училището Даниела Георгиева по традиция приветства всички на училищното тържество.Председателят на Об С-Левски Дочко Дочев поздрави всички с първия учебен ден, поздрав отправиха Община Левски , родители на първолачета.
„На добър час!” си пожелаха днес в училищата на общината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: