С българското знаме в ръка първокласниците на НУ „Патриарх Евтимий“ прекрачиха училищния праг /галерия/

16.09.2019 12:12

Новата учебна 2019/2020 година бе тържествено открита в Начално училище „Патриарх Евтимий“ – Плевен. С трепет школския праг прекрачиха 335 ученици. 76 са първокласниците, които днес се запознаха с учителите, които ще им предадат едни от най-важните уроци в живота. Те ще се обучават в обновени класни стаи, оборудвани с дигитални монитори.

По традиция празникът започна с издигане знамето на България, а след това бе посрещнато и училищното знаме. Децата от вокалната група бяха подготвили програма от песни и стихотворения, посветени на първия учебен ден. Своите стихове рецитираха и малките първолаци.

Сред дошлите да приветстват учителите и учениците бяха д-р Калин Поповски, народен представител от ВМРО, Петя Василева, зам.-председател на Общински съвет – Плевен и Ваня Делийска, диригент на хор „Звъника“ при ЦРД.

„Мили деца, днес за вас ще започне едно ново приключение, в което заедно с учителите ще се впуснете заедно. Ще откриете непознати места, ще научите от своите учители много и те ще научат от вас. Вашето любопитство е движещата сила за учителя. Бъдете здрави и успешни. На добър час!“, пожела при откриването на учебната година директорът на НУ „Патриарх Евтимий“ Весела Йотова.

„Днес първокласниците прекрачват прага на българското училище и за тях е важно да научат българското четмо и писмо, да станат едни добри граждани. Пожелавам на вас, деца, и на вашите учители и родители, на колектива на училището здраве и успехи, една ползотворна учебна година“, каза в приветствието си д-р Калин Поповски.

„Овладяването на знанията, мили малки ученици, прилича на изкачването на голяма и стръмна планина. Пожелавам ви стъпка по стъпка и при всеки следващ етап да чувствате все по-голямо удовлетворение от постигнатото. Сигурна съм, че като погледнете от върха, ще сте убедени, че усилията са си стрували. На добър час в изкачването на върхове!“, отправи и своите пожелания към ученици и учители Петя Василева.

Директорът на училището Весела Йотова по стара традиция лисна менче с вода пред първокласниците, за да им е лек и спорен пътя в овладяването на знанията, а всяко едно дете мина през огромна шестица с пожелание да бъде отличен ученик.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: