Мартин Митев пожела успешна учебна година в Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен

16.09.2019 12:30

„Първият учебен ден винаги е специален, защото е символично начало на пътя към нови познания. Както и преди съм имал възможност да кажа – образованието е капитал, който никой не може да ви отнеме! Знанието прави човека свободен, затова днес ми се иска да ви пожелая най-вече едно – трупайте знания! С любопитство към живота, желание и упоритост!“

С тези думи председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев пожела на добър час и успешна нова учебна година на всички ученици, преподаватели и родители в община Плевен на днешния ден. Той направи това от Математическа гимназия „Гео Милев“, където за поредна година бе гост за първия учебен ден.
„Гарант за вашето добро образование са вашите преподаватели! Те са вашите водачи по пътя на грамотността, вашите приятели в живота, които винаги ще ви помагат! На всички днес ще пожелая най-вече здраве, защото здравето не е всичко, но без здраве всичко друго е нищо! И нека успехът да е неразделна част от делниците и празниците на всички в училището, което заслужено се нарежда сред най-добрите в страната! На добър час!“, обърна се към присъстващите в МГ – Плевен, Мартин Митев.
Тържественото откриване на учебна 2019/2020 г. започна и с приветствие от директора на училището Ирена Борисова, с посрещане на знамето на гимназията и издигане на националния флаг.

„Тръгваме към новата учебна година с професионализъм и амбиция да се усъвършенстваме. Всички заедно – ученици и учители, с подкрепата на семействата, ще работим за това“, каза Ирена Борисова. Тя цитира и част от успехите на гимназията, като посочи, че резултатите от държавния зрелостен изпит по български на Випуск 2019 нареждат училището на 33 позиция в страната, а тези от държавен зрелостен изпит по математика – съответно на 10 позиция. 100 процента от завършилите МГ „Гео Милев“ продължават и в следващ образователен етап. Гимназията може да се похвали и с две национални дипломи от общо 12 у нас.
Част от празничната атмосфера в училището днес бе и председателят на Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ в Общинския съвет Диана Данова, която е преподавател в гимназията. Успешна учебна година на ученици и учители пожелаха и от името на Община Плевен, от Областната управа, обявени бяха и поздравителни адреси до гимназията от образователни институции и партньори.
Днес прагът на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен, прекрачиха общо 891 ученици, от тях 53 петокласници и 136 осмокласници. За тяхната добра подготовка ще се грижат 61 отлични преподаватели, подпомагани от 16 души непедагогически персонал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: