И малчугани от ДГ „Калина“ – Плевен се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”

15.09.2019 8:24

През тази година кампанията „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. В ДГ „ Калина“ – Плевен децата от подготвителна група „Мечо Пух“ шест годишни „подсказаха“ на своите родители къде, как и с какво биха могли да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ с рисунки. Днес те се включиха заедно с техните родители в квартал „Дружба“ като почистиха пред своите блокови пространства.

Със своя минимален принос деца и родители направиха първата малка стъпка към повишаване на знанията и информираността на хората по отношение на практики, свързани с намаляване на отпадъците; мотивиране на голям брой хора за участие в акции за почистване и даване на добър пример чрез облагородяване в цялата страна; увеличаване на почистените площи в България.

Благодарим на всички, които подариха този миг на своите деца, целящ да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста и красива в дългосрочен план, казват от ДГ „Калина“.

Снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: