В обновена и приветлива обстановка ще започне учебната година в ПГМЕТ – Плевен

14.09.2019 9:04

Екипът на Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Плевен вече стартира инициативата „Да изчистим България заедно“. Вчера всички заедно се потрудиха да направят училището, двора и прилежащите територии по-чисти и приветливи за началото на новата учебна 2019/2020 година.

Много хъс, емоция и най-вече труд вложиха инж. Красимир Иванов и инж. Тихомир Мачев, които се трудиха през летните месеци и обновиха, и освежиха втория етаж и учебните зали и лаборатории на производствения корпус на ПГМЕТ. Учебните занятия ще се провеждат в приятна, светла и ведра обстановка, която със сигурност ще способства за подобряване качеството на обучението по специалните предмети от направления „Електротехника и енергетика“, „Машиностроене, металообработване и металургия“ и „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника“. Много нови инструменти, уреди, демонстрационни стендове и симулатори бяха закупени по Проект „ДОМИНО“. С тяхна помощ учениците ще придобият ценни знания и умения, които ще прилагат в практиката в реална работна среда във фирмите-партньори на ПГМЕТ в дуалната система на обучение.

Дни наред Елка Цочева и инж. Красимир Иванов укротяваха дървета и храсталаци с трион и ножица в ръка. Дворът се огласяше от бръмченето на косачката, която майсторски управляваше огнярът Николай Николов. Домакинът Михал Михайлов направи и невъзможното, но складовете на училището заприличаха на аптека. Юлия Младенова се издигна до ниво „майстор“ в боядисването и вече владее четката и валяка така, както крал Артур меча Ескалибур.

Благодарим на директора на гимназията ни, инж. Цветелина Стойкова, за отличната организация и мотивация. За подкрепата и реализацията на нашите идеи. За енергията и позитивизма, с които сплотява и води колектива ни, споделят от училището.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: