Майката на Сузи ще продава цветя днес и утре, за да добави още средства за лечението й

14.09.2019 10:01

Майката на Сузан Мехмедова – Бреза Иванова ще продава два дни цветя преди началото на учебната година, за да добави още средства за лечението на дъщеря си. Както вече писахме сумата от 25 000 евро за операцията на Сузи от Плевен е събрана. 12-годишното момиче е с диагноза тумор на главния мозък, което наложи и операция за отстраняването му. За животоспасяващата интервенция са необходими 25 000 евро. За събиране на средствата от ОУ „Д-р Петър Берон“, където момичето учи, обявиха дарителска кампания, средства бяха отпуснати и от Общински съвет – Плевен. Освен това в града на много места бяха поставени дареителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

Операцията на Сузи бе планирана за болница „Лив Хоспитал“ в Турция. От скоро има промяна в плана. Професорът се е преместил да работи в друга болница, на още по-високо ниво. Въпреки това офертата е запазена. Операцията ще се направи в Университетска болница „Коч“ на 20 септември.

По последни данни от Истанбул престоят в болницата е 15 дни, и още 15 дни в хотел в близост до болницата за наблюдение, като общия престой в Истанбул е 30 дни. Затова майката на Сузи е решила да събере още малко средства за сигурност, защото има вероятност и от втора операция. Бреза ще продава цветя днес и утре – 14 и 15 септември от 8:00 часа на първата спирка на квартал „Сторгозия“. На 18 септември Сузи със семейството си ще пътува за Истанбул.
Майката Бреза Иванова призовава да не бъдат прибирани кутиите за дарения, разположени в различни места в Плевен, тъй като от болницата все още не са дали информация за това дали ще са нужни още средства за последващо лечение, а и следоперативният период също ще е свързан със закупуването на медикаменти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: