Постигнаха споразумение за съставите на Секционните избирателни комисии в община Плевен

13.09.2019 15:31

Със споразумение за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии завършиха днес консултациите на политическите партии и коалиции. Срещата беше ръководена от изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен Стефан Милев, който приветства представителите на Политическа партия „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Политическа партия „Движение за права и свободи”, Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО”, Партия „Воля” и Коалиция „Демократична България – Обединение”.

Със заповед на Кмета на Община Плевен са определени 162 секции на територията на общината, от които 127 са в град Плевен, другите 35 – в останалите населени места. С Решение на Общинската избирателна комисия – Плевен, е направено следното разпределение – 147 от секционните избирателни комисии ще са с по 9 члена, а 15 – с по 7, като общият брой на членовете на секционните избирателни комисии в общината е 1 426. Крайното разпределение по партии и коалиции според решението на РИК /в броя са включени председателите и заместник-председателите на СИК, както и членовете в Плевен и останалите населени места/, е следното:

-за Политическа партия „ГЕРБ” – 496;

-Коалиция „БСП за България” – 416;

-Политическа партия „Движение за права и свободи” – 162;

-Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО” – 162;

-Партия „Воля” – 162;

-Коалиция „Демократична България – Обединение” – 28 /без председатели, заместник-председатели и секретари/.

Възражения възникнаха от някои партии и коалиции за присъствието или отсъствието на техни представители в СИК в населени места, но след диалог беше постигнат консенсус. Поименните списъци с членовете на комисиите трябва да бъдат предадени до 14.00 часа на 19 септември, четвъртък.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: