Шофьор без книжка избяга от полицейска проверка, заряза автомобила си край Крушовица с пътници в него

12.09.2019 9:06

На 11 септември 2019 година около 14.00 часа в село Садовец служители от РУ – Долни Дъбник подават сигнал със стоп-палка по образец на водач с лек автомобил „Мерцедес Ц 180“. Водачът не спира на подадения сигнал и продължава движението си в посока село Крушовица, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Последван е от служебен автомобил с включени светлинна и звукова сигнализация. Нарушителят е застигнат на изхода на село Крушовица, където е изгубил контрол над автомобила и излязъл вляво от пътното платно. Водачът напуска „Мерцедес“-а и побягва в неизвестна посока. В автомобила са установени двама пътника – 27-годишен от село Дисевица и 18-годишна от село Петърница. Изяснено е, че водачът е 23-годишен от село Дисевица.

По разпореждане на дежурен прокурор от РП – Плевен е извършен оглед на местопроизшествието. След преследване нарушителят е задържан за 24 часа. При последвала проверка е изяснено, че той е неправоспособен и управлява МПС в едногодишния срок от наказанието му. Образувано е бързо производство по чл. 270 от НК и по чл. 343 в, ал. 2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: