Областният управител поздрави Института по царевицата в Кнежа за 95-годишнината му

10.09.2019 16:52

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържественото отбелязване на 95-та годишнина от създаването на Института по царевицата в Кнежа. Събитието уважиха още кметът на общината Илийчо Лачовски, както бивши ръководители и служители.

„На прага своето вековно научно битие Институтът по царевицата в Кнежа има повод за истинска гордост с постигнатото до момента, с изградените екипи и професионалисти, с признанието в страната и далеч зад нейните граници, с отличията и медалите. Всичко това – резултат от много труд и постоянство – десетилетия наред създава историята на авторитетен научно-изследователски център с потенциал и най-вече – с бъдеще!”, обърна се към присъстващите областният управител Мирослав Петров. Той отправи пожелание своят 100 годишен юбилей институтът да посрещне с нови открития и още по-високи научни достижения.

За историята и работата на Института по царевицата разказа документален филм, подготвен специално за 95-та годишнина. Директорът доц.д-р Наталия Петровска благодари за работата на всички научни работници и отбеляза, че Институтът по царевица е бил и ще продължи да бъде стожер на аграрната наука в България. В знак на благодарност за подкрепата тя връчи плакет и почетна грамота на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски, на всички ръководители на института от началото на неговото създаване и на спонсори, подпомагащи научно-изледователските дейности.

Тържеството продължи с концертна програма.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: