Обезвреждане на терористи, стрелба и военна техника на кампанията „Бъди войник” в Плевен (галерия)

10.09.2019 18:03

Днес в Плевен се проведе информационната кампания „Бъди войник”. Специално за събитието в града бе министърът на отбраната Красимир Каракачанов. В инициативата се включи и бригаден генерал Николай Караиванов.
Проявите се проведоха на площад „Възраждане“ и в района на Военния клуб, където бе разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. Със свои щандове в нея участваха видовете въоръжени сили, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие, както и Факултет „Авиационен” към Националния военен университет.


В близост бяха експонирани образци въоръжение, военна техника и екипировка на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Служба „Военна полиция“. На място бе позициониран и самолет L-39ZA „Албатрос”. Военнослужещи от Специалните сили и Служба „Военна полиция“ направиха демонстрация на действия за обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, реална стрелба с маркиращи боеприпаси, специализиран ръкопашен бой с владеене на тънкости от бойните изкуства.
Посетителите имаха възможността да разгледат и музей на открито: „Оръжието на българската войска в миналото”, организиран от национално дружество „Традиция”, клон Плевен.
Информационната кампания продължи с концерт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: