Атрактивна демонстрация направиха плевенските пожарникари /фотогалерия/

10.09.2019 12:42

Демонстрация на пожарна техника пред сградата на Общината направиха днес огнеборците от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен. Събитието бе част от „Седмица на пожарната безопасност”, която се провежда в дните от 9 до 13 септември по повод професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.

Плевенските огнеборци показаха как се действа при сигнал за катастрофирал автомобил като със специална техника разрязаха колата, за да може в последствие да бъдат изведени пътниците от нея. След това демонстрираха гасене на огън с три различни вида пожарогасители.

В демонстрацията участваха четири пожарни автомобила, хидравлична техника, автомеханична стълба от ново поколение – 42 метра с кош със струйници за гасене на високи етажи. Кошът се използва и за евакуация на пострадали от високите етажи, и спасяване на хора и животни.

Сред вълнуващите за събралите се малчугани моменти бе възможността да се докоснат до пожарникарски маркуч, да се качат на мястото на огнеборците в специализиран автомобил и да пускат сирените.

Плевенската пожарна служба е най-голямата в областта. Служителите са високо мотивирани и тренировки се провеждат всеки ден по програма, заложена с планове. Всички добре познават сложността и характеристиките на оборудването.
Целта на мероприятието днес бе популяризиране дейността на органите за пожарна безопасност и защита на населението, както и мерките за недопускане на пожари.

През изминалата година органите за пожарна безопасност в област Плевен са провели над 100 спасителни операции при ПТП, а общо ликвидираните произшествия, при които се е наложила техническа помощ са над 1800.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: