Избират превозвач за автобусните линии София – Плевен и Плевен – Бъркач

10.09.2019 10:37

Да се проведе процедура за възлагане на обществен превоз на пътници по автобусни линии София – Плевен и Плевен – Бъркач, с утвърдени маршрутни разписания от квотата на Община Плевен, гласува Общински съвет – Плевен. Решението бе прието с 32 „за“, 1 „въздържал се“, против няма.
Договорът за превоз на пътници по линията София – Плевен от квотата на Общината изтича на 31.10.2019 г., предвид което следва да се проведе нова обществена поръчка. Другата автобусна линия – Плевен – Бъркач, бе включена като позиция в обществена поръчка проведена в изпълнение на решение от 29.11.2018г. на Общинския съвет, приключена през юни 2019г. Поради липса на кандидати поръчката за позицията е прекратена, а линията и към момента не се изпълнява.
С настоящото решение Общински съвет – Плевен, оправомощи кмета да извърши всички правни и фактически действия за изпълнение на решението, включително да сключи договор с избрания за изпълнител, спазвайки Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Срокът на договора с избрания изпълнител за всяка една от двете линии ще бъде 5 години, максимално допустимия по ЗОП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: