Областният управител Мирослав Петров поздрави жителите на Белене за празника на града

09.09.2019 11:23

„Град с традиции, история и дух. Това е Белене. И за 55 години като град доказа, че е и място с индивидуалност. Белене има обещаващо бъдеще, целеустремен в своето успешно европейско развитие и готов да очарова туристи от страната и чужбина.” С тези думи областният управител Мирослав Петров се обърна към жителите на Белене по повод отбелязването на 55-та годишнина от обявяването му за град. В словото си Петров отбеляза, че Белене успява да очарова и притегля потенциала на всеки, решил да остави частица от себе си и своите умения в облика на града и пожела на всички здраве и щастливи дни.
„С общи усилия и упорита работа успяваме да постигнем много цели, които други смятат за непостижими. Невъзможното за нас е мотивация, а не оправдание!”, каза в празничното си слово кметът на крайдунавския град Милен Дулев. Той посочи като пример са успешна работа финансовото стабилизиране на Община Белене, болницата и медицинския център, привлечените нови инвестиции, новооткритата преди дни входна артерия към града, предстоящото изграждане на канализация на кв. „Лозенец”, осигурените социални услуги. „Нашият град се развива благодарение на всеки един от вас.”, обобщи кметът на Белене Милен Дулев.


Тържествата по повод празника на града уважиха още Андрей Громов – Генерален консул на Русия в Русе, както и представители на Асоциацията на приятелите на Щат Еспириту Санту – Център за сътрудничество в общността (AES-CCC) от Вигонца, Италия. Поздравителни адреси за празника на града са изпратени от Председателя на 44 НС Цвета Караянчева, Владислав Шапша – Кмет на град Обнинск, Калужка област, Мартин Митев – Председател на Общински съвет – Плевен, полковник Росен Арабаджиев – командир на 55-ти Инженерен полк – Белене и др.
За здраве и благоденствие на жителите на град Белене бе отслужен водосвет от Н.В.П. Великотърновския митрополит Григорий в съслужение в местни свещеници.
Връчени бяха и стипендии на отличили се ученици от Белене, които получиха финансово насърчение за своите усилия от Вигонца, Италия.
Тържествата продължиха с концерт на «Classic pop-rock symphony project”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: