Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“ записва малчугани за месец септември

09.09.2019 9:04

Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“ записва нови деца за месец септември, информира ръководителката на екипа Мила Томова. Местата са ограничени, като повече от половината капацитет е запълнен. В новия за Плевен детски пристан малчуганите се обучават по метода на Мария Монтесори и други добри педагогически практики за деца от 3 до 6 години, каквито са Валдорф, Сугестопедия, Реджо Емилия, традиционната педагогика и др. Школата предлага двуезична среда на български и английски, като съвсем скоро ще въведе и други чужди езици.


В иновативното пространство малчуганите изследват света по всевъзможни начини, превръщайки се в самостоятелни, грижовни, сръчни, любознателни и обичащи личности с развито умение за концентрация. Мисията на уникалното място на улица „Трифон Кунев“ 23 в град Плевен е да изгражда съвременните мислещи, космополитни, социално отговорни и толерантни личности с любов към знанието и природата, да развива индивидуалността и заложбите на всяко дете, да изгражда у него способности и умения, които да дадат израз на неговата индивидуалност.


Обръща се особено внимание на здравето на децата, затова сутрешният филтър се провежда от лекар педиатър, който при нужда се отзовава по всяко време на деня. Помещенията на Школата са снабдени със специална въздуховодна система, доставяща постоянно свеж въздух от външното пространство. През нощта пък функционира бактерицидна лампа, елиминираща болестотворните бактерии чрез UV лъчи.
Тук се надгражда Монтесори философията, като се говори на два езика, развива се дигитално-медийната грамотност, полагат се основите на алгоритмите и програмирането. Децата придобиват практически умения от ежедневието, развиват сензорно 5-те сетива и математическите си умения, опознават многообразието на света, стимулират творческото себеизразяване с различни изобразителни дейности и др.


Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“ е остров на щастливото детство, на усмивките, радостта, вдъхновението и творчеството, единодушни са родителите, чиито деца вече са част от това чудно приключение. Тя е пространство на хармония, здраве, любов и откривателство! Децата развиват качествата и потенциала си многостранно сред спокойна, ведра и естетична атмосфера, като в това пътешествие към себе си се подкрепят взаимно, напътствани по деликатен начин от Мила Томова и нейния екип. Тук детството е изпълнено с вълшебства и с приказни събития, които формират умения и полагат основите на следващата стъпка по пътя на хармоничното и всестранно детско развитие. Школата е като оазис за жадните за всеобхватна адекватна грижа, за красота, познание, естетика, забавни физически занимания, свобода на духа и мисълта и откривателство. В тази Къща живее истинското детство на бъдещите космополити, а те само трябва да прекрачат прага й, за да потънат в нейния паралелен чуден свят. Обучението, възпитанието и забавлението се преплитат, а какво по-добро от това. Малчуганите играят на воля в собствения открит двор на Школата и с много любов се грижат за прекрасните цветя в него.


Търсещите ще намерят всичко споменато на адрес ул. „Трифон Кунев“ 23, град Плевен. Възможни са гъвкави форми на посещение. Повече информация относно приема и условията може да бъде получена на телефон 0889327445, e-mail: [email protected] или на официалната Фейсбук страница: https://www.facebook.com/milamontessori/

Отзиви на родители за Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори“ на страничката й във Фейсбук и от Вайбър кореспонденция:

*„Очаквах да е хубаво, но не очаквах да виждам резултата толкова бързо вкъщи! Просто надминахте всичките ни очаквания! Шапка Ви свалям”
*„Безкрайна благодарност на целия екип на „Къща на децата“. Търпение, индивидуален подход и уважение – всичко, от което имат нужда децата ни. Пространството е чисто, просторно и направено с много грижа и любов.“
*„Прекрасно място, децата отиват с усмивка и не искат да си тръгват! Страхотен подход към всяко дете!“
*Къща на децата е изградена от любов и внимание, красота и естетика, доверие и професионализъм! Децата са спокойни и щастливи! Благодаря ти, Мила!“
*„Доверие, любов, загриженост! Доверявам се, защото съм сигурна в любовта и загрижеността, която Мила притежава.“
*„Силно препоръчвам! Полезно, приятно, зареждащо, прекрасно място! Възхитена съм от уникалната атмосфера, позитивната среда, чудесния екип от ерудирани и великолепно подготвени професионалисти! Благодарна съм за възможността, която имах, да науча нови и много полезни неща, които със сигурност ще започна да прилагам в ежедневието. С радост бих поверила децата си на Мила и хората от екипа й и съм сигурна, че времето, прекарано там, ще им донесе, както моментно удоволствие и удовлетворение от наученото, така и сериозни ползи за в бъдеще. Благодаря!“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: