Поход за свобода ще се проведе в Плевен

09.09.2019 13:38

По случай Европейския ден за борба с трафика на хора – 18 октомври, от Фондация А21, заедно с доброволци и партньори от цял свят, за шеста поредна година в България ще предприемат  градски поход в името на една свободата за жертвите на трафик на хора. Правим този символичен манифест, за да покажем, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес. Ние сме против отнемането на човешката свобода и вярваме, че ЗАЕДНО можем да сложим край на робството веднъж завинаги, казват от А21.

Походът в Плевен се организира с подкрепата на Местната комисия за борба с трафика на хора и БМЧК. Той ще се проведе на 19 октомври от 11:00 часа. Началото ще е пред Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ като походът ще продължи към площад „Възраждане“.

Всеки регистрирал се на място в 10:30 часа ще получат специални материали на кампанията.

Фондация „А21“ е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова нашата задача е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството.

Повече информация на www.a21.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: