Картинг Клуб Плевен проведе последния кръг на шампионата „Мир и Дружба Възраждането“

09.09.2019 8:12

Измина и последният кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и Дружба Възраждането. След оспорвани битки победители в класовете KZ, Formula и Mini станаха съответното Юлиян Серафимов, Кристиан Ангелов и Томи Хаджийски.

Серафимов, който е шампион за миналия сезон, не успя да спечели първия манш. На старта го изпревари Станислав Атанасов и в опит да си върне лидерството, Горчо влезе в голяма скорост в завоя и се завъртя. Успя обаче да се върне на трасето и в крайна сметка завърши 2-и.

Във втория Серафимов поведе от старта и нямаше проблеми до финала. Юли направи и най-бързата обиколка, което му даде предимство за крайната победа пред Атанасов, като и двамата завършиха с по 45 точки. Трети се кръга е Кирил Димитров.

Подиумът в клас KZ група А

В група В на този клас най-бързият от квалификацията Величко Мачев спечели първия манш. Втори и трети останаха Васил Димитров и Цветан Делчев. Във втория обаче имаше инцидент между Мачев и Димитров, заради който първият отпадна. Победата бе за Васил, който стана първи и в общото класиране. Втори се нареди Пламен Василев, а 3-и Делчев.

Подиумът в клас KZ група В

В клас Formula най-бързата от квалификацията Марина Томева и вторият Кристиан Ангелов си размениха по една победа и едно 2-о място в състезанията. С по-добра най-бърза обиколка победата отиде при Ангелов. Трети в общото класиране стана Цветомир Андреев. След проблемите с двигателя от вчера, днес Габи Пецов изобщо не стартира.

Подиумът в клас Formula

При най-малките в Mini оспорвана битка за първото място в група А проведоха Стиан Симеонов и Томи Хаджийски. В първия манш Симеонов спечели с минимална преднина от 0.156 сек. Във втория обаче по-бърз бе Томи. Той направи и с 0.1 сек по-бърза обиколка, което му донесе крайния успех за кръга при равни точки. Подиумът допълни Пресиан Иванов.

Подиумът в клас Mini група А

В група В на Mini участваха цели 3 дами – Силвия Станчева, Мартина Димова и Венцислава Ганчева. Именно Станчева спечели и двата манша. Втори в тях се нареди Виктор Олегов, а трети Йосиф Тошков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: