Областният управител Мирослав Петров: България е кауза, която си заслужава!

06.09.2019 13:16

„Съединението на България е убедителен пример за национална мисия и непоколебима решителност, но и време на осъзнаване на отговорността на един народ към собствената му съдба, към неговото бъдеще, към избора на посока на развитие на собствената му държава. Пример за достойнство и национална гордост, който вече 134 години буди чувство на възхищение и усещане за национална ценност и постижение у поколения българи.”. Това каза в приветственото си слово по повод отбелязване Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия областният управител Мирослав Петров.

По традиция ритуалът в Плевен се състоя пред паметника на Четвърти пехотен полк. Събитието уважиха народни представители от 15 МИР, заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, представители на местната власт и граждани.

«Всички ние имаме честта и привилегията да черпим опит от тези исторически събития, с които българският народ, българските политици и държавници уверено и твърдо заявиха на света, че ще работят с несломима воля за осъществяването на българската национална кауза – единна и независима България. И го направиха. Без корист. Без колебание. Без страх.”, каза още в словото си областният управител Мирослав Петров. Той призова: „Да пазим паметта и следваме примера на нашите предци, защото България е кауза, която си заслужава!”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: