Лятна вечер на таланта организираха в Победа

04.09.2019 14:55

На 3 септември 2019г. на лятната естрада на площад Победа, НЧ „Зора-1990г.“ проведе ЛЯТНА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТА. Това бе финално събитие по проект „Рисувай твори, танцувай“, финансово подкрепен от Национален Дарителски Фонд „13 века България“. Гости на уникалния спектакъл бяха Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия, Даниела Александрова – Кмет на село Победа, Радион Тончев – Кмет на с.Комарево, Теодора Димитрова -Секретар на Читалище „Наука“ с.Комарево, Веселка Василева –учителка от село Комарево и Емил Димитров – председател на Читалище „Пробуда“с.Подем.


Ръководител проекта Димитринка Гетова направи кратък отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. Всички присъстващи на преставлението имаха възможност да разгледат две изложби със сътворените красоти от децата в летните работилници. Едната изложба се състоеше от 4 картини с цветя, а другата от 4 диамантени гоблена с фолклорни мотиви. Представени бяха три сценични танца в различен музикален жанр, чиято хореография бе лично направена от участниците. По проекта бе планиран един танц, чрез който да се обучават деца и подстраващи да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика. Постигнахме извънредни резултати, като създадохме три танца – върху фолклорна песен, класическа музика и поп песен. В Лятната вечер на таланта, освен с танци децата се изявиха със стихове, народни и популярни песни и хумористична сценка.


Очаквахме в проектните дейности да се включат 20 деца, но общият брой на всички участници достигна до 38, споделят от читалището в Победа. Уникалното в нашата работа е, че през лятната ваканция привличаме и сплотяваме деца от цялата страна, които гостуват на своите баба и дядо.Това лято в проекта се включиха деца от София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Победа на възраст от 5 до 17 год.


Изказана бе благодарност на доброволците, оказали съдействие при осъществяване на проекта – Маргарита Александрова, изработила кърпите за танца със самодивите, Десислава Савова, осигурила знаменца за финалната песен и Валентин Георгиев – за озвучаване и осветление.
В края на уникалния спектакъл бяха поднесени поздравления от Даринка Николова председател на читалище „Зора – 1990г.“ и Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия.
От името но читалищния екип бе изказана специална благодарност за отзивчивостта и съдействието на Кмета на село Победа Даниела Александрова при осъществяване на празника. Кулминацията на вечерта, бе осигурената от Кметството неочаквана заря – достоен финал на вълшебния проект на звездните таланти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: