Учители от ДГ „Щастливо детство” – Плевен участваха в национален семинар, организиран от СБУ

01.09.2019 16:46

В навечерието на новата учебна година педагозите от ДГ „Щастливо детство” – Плевен, в екип с ресурсен учител от РЦППО – гр. Плевен, участваха от 26 до 31 август в семинар, посветен на дейностите по интереси в системата на предучилищното и училищно образование. Събитието са проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, организирано от Синдиката на българските учители с подкрепата на СОК „Камчия“ и Фондация „Устойчиво развитие за България“, под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Семинарът беше заключителна част от едноименния конкурс, който тази година бе на тема: „Хуманистична образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците“. В него взеха участие над 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за личностно развитие и приобщаващото образование, както и директори, експерти по образование, преподаватели от педагогически факултети на висши училища у нас.

Педагогическите разработки, с които участваха  педагозите от  плевенската ДГ „Щастливо детство”, бяха отличени с награди от  Българския национален комитет за предучилищно образование към Световната организация за предучилищно образование – ОМЕП, от Департамент за информация и усъвършенстване на учителите, гр. София, от издателство РААБЕ България, гр. София.

Кулминация на събитието беше  тържествената церемония по награждаването на отличените в конкурса, която е уважена лично от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката – патрон на конкурса, и от Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България.

„Класирането и участието  ни  в този престижен форум, е успех за нас, за учебното ни заведение, признание за вдъхновената и неуморна работа на  учителите от Плевенска област”- споделиха от детската градина.

Снимки: ДГ „Щастливо детство” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: