Двамата играчи на ФК „Спартак 1919“ с най-добри показатели в тренировките на Нотингам Форест

31.08.2019 17:17

Йордан Желев и Теодор Георгиев от ФК „Спартак 1919“ (Плевен), които изкараха 10-дневен престой в Нотингам, впечатлиха треньорите на английската академия не само с качествата си с топка, но и с огромното желание и издръжливост, които показаха в мачовете и тренировките, съобщават от ФК „Спартак 1919“. Английския клуб постепенно изпраща различни репорти с анализи на момчетата към нашия клуб, за да може в детайли да се проследи представянето на българите и да се получи повече информация за тяхното състояние.

Показателите на двамата българи са най-високи в пробяганото разстояние, избяганите метри на най-висока скорост и във всички останали измервания, отчетени от GPS потниците с които играчите на Форест тренират.

„Момчетата показаха невероятен дух и борбеност, както в мачовете, така и в тренировките. Теодор бе по-тих от предния път, но отново демонстрира изключителен нюх към играта, съчетан със страхотна техника и много добре развит поглед върху играта.
Йордан имаше сериозно присъствие в предни позиции. Затова помогна и физическото му развитие, което го прави подходящ за английския футбол. Може би във формация с 2-ма нападатели, тарана би се чувствал по-добре и би бил още по-полезен.
Впечатлени сме от физическата подготовка и на тримата играчи на „Спартак“, които бяха при нас. Те издържаха на натоварванията и се справиха с поставените им задачи.
Ние знаем, че в „Спартак“ работят с английска кондиционна програма и това си проличава от поведението на момчетата, когато са тук при нас. Модела на работа е сходен и това помага на играчите от българската школа да се приспособят по-лесно при нас.“ – коментира Даниел Бейл, който е директор в академията на Нотингам Форест и отговаря за възрастите между 12 и 16 години.

Двамата „Гладиатори“ се завърнаха на 25-ти Август и взеха участие в двете международни контроли с „Апоел“ (Хайфа) и „Макаби Ахи Назарет“ U19, играни в Тетевен.
Йордан отбеляза и страхотно попадение от пряк-свободен удар от около 27-28м. срещу „Апоел“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: