Първи фестивал на пълнената чушка ще се проведе днес в Левски

31.08.2019 8:16

Първият фестивал на панаирната кулинарна традиция „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция” ще събере майстори на традиционното левченско ястие от близо и далеч днес в 17.00ч. в парка до Община Левски. Над 25 са заявките за участие във фестивала, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”.
Майстори, любители и ценители на кулинарното изкуство ще могат да покажат, да се насладят и оценят най-вкусната левченска традиция. Кулинарен конкурс, интересни състезания, музика и забавления в духа на фолклорното ни богатство със съвременно изпълнение ще радват домакини и гости на празника. Вкусните ястия на традиционната и здравословна българска кухня да оценят младите е идеята и фестивалът да стане емблема за региона .
Компетентно жури ще оценява майсторството на приготвените ястия, а за победителите са предвидени уникални награди – бижута във формата на чушка, изработени от бижутера Константин Костов. Вкусно приготвените пълнени чушки, кулинарната панаирна традиция на град Левски, ще могат да опитат всички на фестивала.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: