В Плевен се провежда благотворителна кампания за подпомагане на деца за първия учебен ден

30.08.2019 9:50

Благотворителна кампания за подпомагане на деца в подготовката им за първия учебен ден се провежда в Плевен. За втора година тя се организира от фондация „Чудесата на децата“, информира председателят й Миглена Цанова. Целта е да се съберат учебни принадлежности, тетрадки, помагала, раници, дрехи и обувки в добро състояние или нови за деца от семейства в неравностойно положение. Даренията се събират в благотворителния магазин в Плевен, на ул. „Цар Борис Трети“, магазин 19 /пазар „Нина“/.

Към момента 5 майки са подали заявка към Фондацията с желание да бъдат помогнати в подготовката на децата им за училище. Това са самотни майки, които отглеждат децата си и са затруднени в покриването на всичките им нужди. През миналата година бяха събрани и дарени учебни пособия и помагала за 30 деца от цялата страна, каза още Миглена Цанова.

Ще припомним, че Фондация „Чудесата на децата“ бе създадена в чест на плевенските деца, които изработиха най-дългото българско знаме. Целта й е да работи в подкрепа на деца в риск, да помага на семейства в неравностойно положение и да помага на млади таланти. За година и половина от Фондацията са помогнали на осем млади майки да задържат новородените си бебета като им осигуряват най-необходимото за първите месеци.

Снимки: архив от миналогодишната кампания на Фондация „Чудесата на децата“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: