Събрани са парите за операцията на Сузи! На 15 септември тя заминава за Турция

30.08.2019 13:02

Сумата от 25 000 евро за операцията на Сузан Мехмедова от Плевен е събрана. Хубавата новина научихме от майката Бреза Иванова.

Ще припомним, че 12-годишната Сузи е с диагноза тумор на главния мозък, което наложи и операция за отстраняването му. За животоспасяващата интервенция са необходими 25 000 евро. За събиране на средствата от ОУ „Д-р Петър Берон“, където момичето учи, обявиха дарителска кампания, средства бяха отпуснати и от Общински съвет – Плевен. Освен това в града на много места бяха поставени дареителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

Операцията на Сузи бе планирана за болница „Лив Хоспитал“ в Турция. От скоро има промяна в плана. Професорът се е преместил да работи в други болници, на още по-високо ниво. Въпреки това офертата е запазена. Операцията  ще се направи в Университетска болница „Коч“ на 17 или 18 септември.

По последни данни от Истанбул престоят в болницата е 15 дни, и още 15 дни в хотел в близост до болницата за наблюдение, като общия престой в Истанбул е 30 дни. Затова майката на Сузи е решила да събере още малко средства за сигурност, защото има вероятност и от втора операция. Бреза ще продава цветя на 14 септември от 8:00 часа на първата спирка на квартал „Сторгозия“. На 15 септември Сузи със семейството си ще пътува за Истанбул.
Благодарим на всички от сърце!, казва майката Бреза Иванова. 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: