Инж. Данаил Вълов ще се кандидатира за нов кметски мандат в Червен бряг

30.08.2019 12:02

Временно отстраненият от длъжност кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов ще се кандидатира за нов мандат. Това заяви той на пресконференция днес в БТА. „Явни са опитите да ми бъде въздействано в тази посока, но хората, които ме познават, знаят, че не съм човек, който отстъпва под такива въздействия. Не бих искал нашите съграждани, моите приятели и хората, с които управляваме все още Общината, да смятат, че съм се уплашил и това е причина да се оттегля“, категоричен бе инж. Вълов.

Пред журналистите той направи коментар на решението на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество по казуса с обществената поръчка за „Топъл обяд“ в Червен бряг. Както писахме, КПКОНПИ не установи конфликт на интереси по отношение на кмета на Червен бряг инж. Данаил Вълов, заместниците му Камен Влахов и Светослав Георгиев, както и на общинския съветник Явор Бакърджиев. По отношение на инж. Данаил Вълов не е установен конфликт на интереси във връзка с подписването на договори с фирмите „ДЕВА М-2012“ ЕООД и „КРЕМИС 09“ ЕООД поради липса на частен интерес – негов или на свързано с него лице, е записано в решението. Както посочи инж. Вълов, сигналът срещу него е бил анонимен, както е записано и в текста на решението на КПКОНПИ. Това не е попречило на Комисията да направи проверка в продължение на осем месеца, а констатациите, както е видно, са че не е открито нещо, което да представлява интерес за правораздавателните органи, каза още Данаил Вълов.

За пореден път инж. Вълов изтъкна, че не се притеснява от проверките, без значение кой ги прави, но го притеснява времето, което те ще отнемат. Той изтъкна, че пет месеца по-късно все още е отстранен от длъжност без да му е повдигнато обвинение. Доколкото аз и моите адвокати сме информирани, през това време разследването е успяло да разпита един свидетел, като предположенията ми са, че евентуалният обвинителен акт ще ми бъде предявен непосредствено преди изборите, сподели инж. Данаил Вълов пред медиите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: