Плевен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

29.08.2019 13:26

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Вече девета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще обедини хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място! Всеки може да даде добър пример – семейство, детска градина, училище, компания или дори цяла административна област.
Тази година всеки желаещ да участва може да организира акция и да събере доброволци, с които да промени средата с новите функционалности на традиционната карта на #ДаИзчистим : https://map.daizchistim.bg/karta/.
На 14 септември ще можем не просто да почистим замърсените зони, но и да инициираме всякакъв тип добри дела като обновяване на площадки и градинки, засаждане на дървета, ремонт на туристически табели и заслони, боядисване на пейки и всякакви други дейности, с които да направим средата около нас по-хубава. За целта гражданите ще трябва да отбележат местата, които желаят за бъдат облагородени на картата, за да осигурим необходимите материали.
Към този момент сборните пунктове за Плевен са Музей на виното – парк „Кайлъка“, х-л „Орбита“, Паркинг на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, стадион Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: