Предприемат действия за възстановяване пораженията от вандалски прояви в „Кайлъка“

28.08.2019 15:00

Областният управител Мирослав Петров предприема действия за възстановяване пораженията, нанесени от вандалски прояви на съоръжения в парк Кайлъка. „На фона на активната работа на доброволците и усилията на областна администрация да поддържа Кайлъка в парка се случват и поредица от вандалщини, които струват на администрацията не малка сума пари. Последният случай е от преди седмица, когато неизвестни изпотрошиха бариерата, ограничаваща достъпа на превозни средства в парка. Становището на експертите е, че съоръжението не може да бъде ремонтирано и се налага неговата подмяна с ново. Средствата за това ще дойдат от бюджета на областна администрация, в който отново подчертавам, няма отделно перо поддръжка на Кайлъка”, каза областният управител Мирослав Петров по повод последното поругаване на публична собственост в парка. По думите му областна администрация вече е уведомила отговорните институции за поредната кражба на указателната табела непосредствено до вече потрошената бариера и предстои нейното възстановяване в най-кратки срокове. Той припомни, че обект на вандалски набези често ставаха и чешмичката на алеята към зоологическата градина, съоръженията за отдих и беседките.


„Предприемаме действия и по отношение на опасната за гражданите пергола в Кайлъка. На първо време застрашително висящите елементи ще бъдат отстранени, като предвиждаме това съоръжение да бъде изцяло подменено при първа възможност”, каза областният управител Мирослав Петров.
Наред с това той информира, че продължава почистването на парка от сухите клони, които поетапно се извозват извън парка от общинска фирма срещу заплащане от страна на областна администрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: