Традиционният панаир в град Левски с богата и разнообразна програма

27.08.2019 11:49

Панаирните дни в град Левски и тази година са изпълнени с богата и разнообразна програма – предизвикателство за сетивата и музика за душата. На 31 август /събота/ Първият фестивал на панаирната кулинарна традиция в региона „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция” ще събере майстори на традиционното левченско ястие от близо и далеч в 17.00ч. в парка до Общината. Над 25 са заявките за участие във фестивала, организиран от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901”.
Майстори, любители и ценители на кулинарното изкуство ще могат да покажат, да се насладят и оценят най –вкусната левченска традиция. Кулинарен конкурс, интересни състезания, музика и забавления в духа на фолклорното ни богатство със съвременно изпълнение ще радват домакини и гости на празника. Вкусните ястия на традиционната и здравословна българска кухня да оценят младите е идеята и фестивалът да стане емблема за региона .
Компетентно жури ще оценява майсторството на приготвените ястия, а за победителите са предвидени уникални награди – бижута във формата на чушка, изработени от бижутера Константин Костов. Вкусно приготвените пълнени чушки, кулинарната панаирна традиция на град Левски, ще могат да опитат всички на фестивала. Концертът, песните на легендарната и обичана фамилия „Тоника” и нашата съгражданка Ралица Ангелова от 20 ч. ще са истински подарък за домакини и гости.
На 29 август /четвъртък/ от 20.00 ч. с концерт на хип- хоп изпълнителя Ицо Хазарта и награждаване на най-добре представилите се участници в играта „Сливи за смет” ще бъде закрит Проект „Зелено училище. Предай нататък познанието”на Община Левски. На 30 август /петък/ от 20 ч. концертът на легендарната Диана Експрес на откритата сцена пред общината и Рок Група Изида ще зарадва многобройните почитатели.
На 1 септември /неделя /от 20.00 ч. песните на фолк певицата Рени, Аркан и Ева-Марти на откритата сцена пред Общината ще изпълнят панаирната вечер.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: