Равенство и загуба за ФК „Спартак 1919“ на турнира „Evima Cup“

26.08.2019 8:13

Равенство и загуба записа ФК „Спартак 1919“ набор 2007 на турнира „Evima Cup“ в Банско, съобщават от клуба. Малките „Гладиатори“ записаха поражение с 4:1 от „Динамо“ (Букурещ) и равенство 1:1 срещу Лебанезе (Ливан). Голмайстор за плевенчани в първия мач бе Мартин Павликянов.
Головете паднаха през първата част. През второто полувреме играта се поизравни. Ситуации за повече голове в румънската врата не липсваха.

„В първия двубой противникът ни превъзхождаше физически и рано поведе в резултата. При нас за пореден път липсваше самочувствие и агресия и съответно допуснахме Динамо да си реши мача още първата част. Второто полувреме бе по-равностойно като имахме и възможности да намалим резултата. Като цяло това бе полезен мач срещу добре селектиран и подготвен противник, който ни показа към какво поведение трябва да се стремим и ние“ – коментира след срещата наставникът Иван Желев.

Във втория мач, който предложи много динамика и положения и пред двете врати, ФК „Спартак 1919“ водеше дълго време в резултата, но в минути преди края бе отсъдена дузпа за ливанския тим, която те реализираха и изравниха.
Отново Мартин Павликянов отбеляза за „Гладиаторите“, след страхотна асистенция на Йордан Маладжиков.

Коментарът на Иван Желев, след втората среща:
„Получи се доста директен двубой с повече положения пред нашата врата, но и двамата ни вратари бяха на ниво. Изпитваме проблеми с разположението ни на терена като цяло, което е нормално и с времето ще подобрим. Утре ни предстои още един двубой с Велбъжд Кюстендил, който ще определи и за кое място ще играем на турнира като цяло.“

Днес от 14:30ч. е последната среща от груповата фаза срещу „Велбъжд“ (Кюстендил)

#тагове:

НАЙ-НОВИ: