20 вакантни войнишки длъжности са обявени в Белене

23.08.2019 17:09

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 198 вакантни войнишки длъжности във военни формирования от Сухопътните войски. Свободните места са в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Шумен, Свобода, Белене, Асеновград, Мусачево, Горна Оряховица, Смолян и Пловдив.

Желаещите да постъпят на военна служба трябва в срок до 30 септември 2019 година да подадат писмено заявление и необходимите документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната. Конкурсът, който включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура и събеседване, ще се проведе в периода 25 ноември 2019 г. – 18 декември 2019 г.

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер. Към датата на приемане на военна служба кандидатите трябва да са не по-възрастни от 28 г.

Във военно формирование 28 610 – София са обявени 10 вакантни длъжности за шофьори, младши оператори на комуникационни системи, младши специалисти по психологически операции и др. Двадесет и две са обявените вакантни войнишки длъжности във военните формирования в гарнизон Стара Загора. Търсят се телефонисти, радиотелеграфисти, куриери, автоматчици, механици и др. В гарнизон Карлово са обявени 24 вакантни длъжности, в Казанлък – 12, в Шумен – 22, в Белене – 20, в Горна Оряховица – 15, в Пловдив – 20, в Ямбол – 10, в Свобода – 10, в Асеновград – 9, в Мусачево – 10, в Хасково – 4 и в Смолян – 10. Търсят се шофьори, сапьори, химици, алпинисти, електромеханици, електротехници, гранатометчици и др.

Информация за всички обявени вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски, за изискванията към кандидатите и сроковете за провеждане на конкурса можете да намерите в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрики „Документи“ – „Обяви и конкурси“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: