Златни корони за златните шахматистки от отбор „Плевен“

18.08.2019 11:17

Председателят на Българската федерация по шахмат 1928 Васил Антонов откри 44-ия Международен турнир по шахмат „Морско конче“, който се провежда до 23 август в к.к. „Златни пясъци“. Над 150 шахматисти между 8 и 16 години от България, Северна Македония, Русия, Украйна, Казахстан и Турция участват в турнира, утвърдил се като добра школа и прекрасна възможност за натрупване на опит сред най-малките и подрастващи родни шахматисти.

В историята на „Морско конче“ имената си още като деца са записали световноизвестните днес гм Антоанета Стефанова, гм Веселин Топалов и гм Васил Спасов. преди 10 години в него участваха европейските шампионки в отборното шахматно първенство за девойки, което бе преди месец в Чехия, гросмайстор Нургюл Салимова, международен майстор Габриела Антова и кандидат-майстор Надя Тончева.

С респект и благодарности за енергията, всеотдайността и волята Антонов връчи плакет на Коста Ангелов – организатор на „Морско конче“, международен майстор по шахмат и световен шампион по решаване на задачи. Настоящите участници в турнира имаха възможността да се докоснат до европейските отборни шампионки – Нургюл, Габриела и Надя, на които той подари златни коронки за успеха им в Чехия. Васил Антонов отличи с плакет техните треньори и мениджъри – Живко Жеков и Стефан Стойнов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: