С богата и разнообразна програма община Червен бряг се включва в Европейските дни наследството

15.08.2019 17:26

Разнообразни прояви са включени в програмата, с която община Червен бряг се включва в отбелязването на Европейските дни на наследството през 2019 г. В националния календар, като част от събитията, присъстват концертните изяви в рамките на традиционния есенен панаир, а в него е и възстановка „Легенда за Червен бряг“, организирана от НД „Традиция“- РК Червен бряг. На 14 септември е Празникът на реселешкия воден лук, който ще събере в Реселец за 11-а година производители и любители на популярния зеленчук, а на 22 септември в Рупци ще се проведе празник под наслов „Всичко, що е българско“. Празникът предоставя възможност за изява на всичко, което носи корените си от българския фолклор: народни обичаи, народни предания, митове, легенди, народни песни, народни танци, занаяти. Част от програмата е и третото издание на Фестивала „Радомирци пее и танцува“ на 28 септември, както и издаването на бр. 17 и 18 на „Вестник 21” – регионален вестник, издаван от НЧ “Светлина 1999”, гр. Червен бряг.

Европейските дни на наследството през 2019 г. ще бъдат отбелязани с над 300 събития на територията на цялата страна през месец септември. Над 500 000 души се очаква да се включат в инициативите, според получената до момента информация от общинските администрации.

Различни прояви са организирани от общини във всички области на България – фестивали, празници на градовете, обществени дискусии, кръгли маси, концерти, изложби, поетични конкурси, театрални постановки на открито, образователни игри за деца и др. Десетки музеи, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на идния месец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: