Гледаме Веско Плачков в новия български сериал „Пътят на честта“ по NOVA

14.08.2019 17:00

Нов български сериал ще предложи NOVA на зрителите през есенния телевизионен сезон. Към богатото си авторско филмово съдържание, през септември медията ще добави още едно заглавие – драмата „Пътят на честта“. Поредицата, създадена в партньорство с екипа на „Глобал филмс“ с продуцент Магърдич Халваджиян, проследява драматичната история на една силна жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си, въпреки нелеките житейски ситуации. След убийството на съпруга й, тя ще покаже на какво е готова една майка в името на детето си.

Четирима доказани режисьори работят над „Пътят на честта“ – Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев и Зоран Петровски. Главните роли са поверени на Силвия Петкова и Ивайло Захариев. След превъплъщението му в образа на Дякона Левски, зрителите на NOVA ще имат възможност да видят и актьора Веселин Плачков в съвършено различно амплоа. В продукцията се включва и обичаният актьор Симеон Лютаков, който този път ще изиграе ролята на адвокат. В продукцията участват още: Галя Александрова, Любомир Петкашев, Благовест Благоев, Марияна Миланова, София Маринкова, Гергана Данданова и др. Новото откритие в сериала е 9-годишният Александър Спиров, който изиграва ролята на малкия Мартин.

„Смятам, че сериалът ще помогне на много зрители да намерят пътя, особено на младите, защото да отстояваш честта си, да отстояваш принципите си всъщност е едно от най-важните неща в живота. Много ми се иска чрез филма да покажем, че тези неща все още са живи, че те съществуват и че си струва човек да се бори за тях.“– заяви продуцентът Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“.

За Кера (Силвия Петкова) и 7-годишният ѝ син Мартин (Александър Спиров) пътят от Царево до София се оказва пътят на оцеляването, в който минало и настояще са в постоянна борба за надмощие. В сюжетната линия са преплетени контрастните емоции между любовта и омразата, истината и лъжата, честта и предателствата.

Новият сериал разглежда важни социални проблеми като крещящата необходимост на съвременното общество за връщане към ценностите и вярата в доброто. Сред основните теми е и миграцията от малкия към големия град, както и трансформацията на организираната престъпност от 90-те години в „чист бизнес“.

Сценаристи на продукцията са творческият тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова, които се вдъхновяват за сериала от истинска история.

Очаквайте новия български сериал на NOVA „Пътят на честта“ през септември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: