Около 4 000 лева са събрани за две седмици за паметника на Девета пехотна плевенска дивизия

13.08.2019 13:00

Дарения от граждани на стойност около 4 000 лева за изграждането на паметник на Девета пехотна плевенска дивизия са събрани в рамките на две седмици. Това информира днес в пресклуба на БТА в Плевен Иван Нинов от Управителния съвет на Сдружение „Героите на Дойран“. Той сподели, че работата по изработката на монумента продължава, като се отлива фигурата на ген. Владимир Вазов, а като модели от глина до края на следващата седмица ще бъдат готови още две от войнишките фигури.

Нинов не скри, че инициативата набира скорост, а не са малко и желаещите да помогнат с доброволен труд за изграждането на паметника. Пред медиите той сподели, че се търси скеле, с помощта на което да бъде демонтирана горната част на съществуващия в момента постамент на площад „Свободата“. Имахме оферта за ползване на скеле за около 120-130 лева на ден, което напълно ни устройваше, но след това ни изненадаха, че искат 3 500 лева за монтаж и демонтаж каквито средства не сме предвидили, каза още Иван Нинов.

Всеки, който желае да дари средства за изграждането на паметника на Девета пехотна плевенска дивизия, може да направи това на следната дарителска сметка:

„УниКредит Булбанк“ АД
Сдружение „Героите на Дойран“
IBAN: BG14UNCR70001523266575
BIC: UNCRBGSF

#тагове:

НАЙ-НОВИ: