Румен Петков в Плевен: Коалиция F-16 е провал за България

12.08.2019 14:02

Коалиция F-16, която се състои от ГЕРБ, ВМРО, БСП и ДПС, е провал за България, заяви на пресконференция в БТА днес в Плевен лидерът на ПП АБВ Румен Петков. Той каза, че американските самолети са морално остарели и представляват реална заплаха за Военновъздушните ни сили и националната сигурност на България по много причини, една от които е, че F-16 може да носи ядрено оръжие. Това е против българския национален интерес и ние от АБВ повече от година настояваме Народното събрание и Правителството ясно да кажат, че на територията на Република България няма да се разполага ядрено оръжие, но за съжаление всички си мълчат, посочи Петков.

По думите на Румен Петков, несъмнено БСП е част от тази коалиция, а най-яркото доказателство за това е, че Корнелия Нинова не е участвала в гласуването на ветото на президента Радев. „Това е такъв циничен шамар по държавния глава, какъвто никой политически функционер не си е позволявал от 1989 г. насам – независимо дали е в опозиция или е на власт. Защото неучастването в гласуване на вето на президента от политически ръководител е отношение към самия президент. А унижението, което Корнелия Нинова нанесе на Румен Радев, е нещо, което не сме виждали през всички тези години“, заяви председателят на АБВ.

Румен Петков подчерта, че същата тази коалиция планира закупуването за 1.4 млрд. лв. без ДДС на техника за Сухопътните войски. „Голяма част от тази техника може да бъде произведена от българския военно-промишлен комплекс. Въпросът е защо министър-председателят и военният министър не го ангажират. А България може да произведе всички тежки машини – в това число бронирани, тъй като и в момента нашият военно-промишлен комплекс произвежда такива машини за държави-членки на НАТО и Европейския съюз“, коментира Петков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: