Хепънинг „Не на ранните бракове!“ организираха в Тръстеник (галерия)

09.08.2019 9:21

Хепънинг под мотото „Не на ранните бракове!“ събра жители и гости на Тръстеник снощи на площада в града. Събитието под патронажа на кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска бе организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа в Долна Митрополия с любезното съдействие на Кметство Тръстеник и НЧ „Неофит Рилски“ – Тръстеник.

Хепънингът „Не на ранните бракове!“ бе заключителен етап на проведената превантивна кампания. През изминалата учебна година тя включваше презентации и дискусии с участието на ученици от всички училища на територията на община Долна Митрополия, беседи с д-р Красимир Романов – координатор на Българската асоциация по семейно планиране за област Плевен, обучение на ученици от СУ „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник и СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия по програма „Връстници обучават връстници“, посветено на рисковото сексуално поведение с обучител психологът Валентин Минков. Една от инициативите в рамките на кампанията бе организирането на конкурс за рисунка, победителите в който бяха отличени по време на хепънинга.

„Винаги ми е приятно, когато съм в Тръстеник. Като си помисля, вече 35 години работя в община Долна Митрополия и съм чул сърчицата на много деца още преди да са се родили“, обърна се от сцената към гостите на хепънинга д-р Красимир Романов. Той отбеляза, че най-голямото щастие в живота на човек е да създаде семейство и деца, но всеки трябва да прецени кога е готов за това. „Не е достатъчно единствено да забременееш и да родиш дете. Преди всичко трябва да му осигуриш условия на живот, в които то да расте здраво и умно. Защото в противен случай то е обречено да гладува и да живее в лишения“, подчерта д-р Романов, като отбеляза, че жителите на общината винаги могат да разчитат на него и като лекар, и като човек.

За доброто настроение на жителите и гостите на Тръстеник организаторите на хепънинга бяха подготвили богата програма, в която се изявиха Симона Загорова, Тони, Танцова група „Пловдивъ“ и талантливи деца от община Долна Митрополия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: