52 картини в ритъма на джаза показва Господин Цветков в Артцентър – Плевен

07.08.2019 12:01

Неприлично разсъблечени, цветни, експресивни и в ритъма на джаза са картините на художника Господин Цветков, познат още като Дичо. Както и в джазa, което е другото изкушение на твореца, ритъмът и арт импровизацията играят важна роля в 52-те творби, с ярка чувственост и темперамент. Изложбата, която бе открита снощи в Артцентър – Плевен в Градската градина, с много цвят подсказва за спомени и желания. Нейният автор ни завладява с дълбочината на внушението, като изобразява на платната си изключително привлекателен и зноен свят. Дичо използва състояния и настроения, за да разкаже, взриви и обединява с ярък колорит: морски залези, неприлично разсъблечени персонажи и потрети с дълбоко проникновение.

За това кое е общото между живописта и джаза авторът казва: „Изказът е малко по-различен, но същата импровизация, която обслужва едното и другото е едно и също нещо, като усещане. Акумулират се едни и същи чувства, зареждат еднакво силно и твореца и публиката”. И добавя: „Всяка година правя изложби. Не прекъсвам процеса на наслагване от теми и идеи, които се виждат тук. Джаз  музиката е една от моите инспирации, и класиката отчасти. Вълнувам се от латино-американски  и народни танци, те са част от мен и детството ми”.

Господин Цветков сподели още, че вдъхновение за неговите живописни картини е семейството му и емоционалната връзка, която имат по между си. Изложбата на Дичо ще остане в Артцентър Плевен до 15 август.

Автор и снимки: Мила Караиванова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: