Започна вторият етап от ремонта на сградата на ЦРД – Плевен

07.08.2019 15:30

На 24 юли 2019 год. започна вторият етап от цялостния ремонт на сградата на Центъра за личностно подпомагане – ЦРД, за който ръководството на Община Плевен предприе последователни стъпки. Дейностите извършва фирма „Росбулкар 77” ЕООД – Плевен, която спечели една от позициите в обявена от местната администрация обществена поръчка. Строително-ремонтната работа е на обща стойност до 100 800 лв. без ДДС, срокът за изпълнението е 60 календарни дни.

През 2017 год. е ремонтиран покривът на южното крило на сградата, а през 2018 год. по Проект „Красива България” беше подменена фасадната дограма, изкърпени компрометирани участъци от външната мазилка, боядисани външните стени, почистен и възстановен беше каменният цокъл. През годините е извършена подмяна на част от дървената покривна конструкция и покритието от керемиди.

Със започналия ремонт ще се извърши обръщане на страниците на прозорците от вътрешната страна, ще се възстановят вътрешните подпрозоречни первази. На неремонтираната част от покрива се демонтират керемидите, летвената скара и компрометираните участъци дървена конструкция и дъсчена обшивка. Всички те ще бъдат заменени с нови.

Ремонтът се извършва със собствени средства на Община Плевен, след като проектът за това не беше одобрен за външно финансиране от Управителния съвет на Проект „Красива България” 2019 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: