Фестивалът на пълнената чушка ще добави вкусна нотка на панаира в Левски

06.08.2019 12:25

По-вкусен и ароматен ще е тази година традиционният панаир на град Левски, който ще се проведе в дните от 29 август до 1 септември. Причината ще идеята на общинското ръководство да добави и един кулинарен фестивал и то не какъв да е, а Фестивал на пълнената чушка под наслов „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“.  Това обявиха днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен кметът на община Левски Любка Александрова, главният експерт в отдел „Образование, култура и спорт“ Петя Чолакова и председателят на НЧ „Георги Парцалев 1901“ Силвия Йорданова.

Кулинарният фестивал ще се проведе на 31 август, събота, от 17 часа в пространството до Общината. Ще е с конкурсен характер като жури с председател Катето Евро ще избере победителите. Ще има две категории – „Най-автентична рецепта за пълнена чушка“ и „Най-уникална рецепта за пълнена чушка“. А наградите си заслужават – класиралите се на първите три призови места в двете категории ще получат по едно бижу-чушка, изработено от ювелир специално за фестивала. За първо място наградата ще е златна чушка, за второ – сребърна със златни листенца, а за трето сребърна.

Крайният срок за записване е 15 август на тел. 0885 37 22 20 или на ел.поща – [email protected]. Няма възрастови ограничения.

Фестивалът на пълнената чушка Левски 2019 има за цел да съхрани и популяризира кулинарната традиция на територията на общината, при което на всички събори,панаири и празници присъства Нейно величество пълнената чушка, подчерта кметът Любка Александрова.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: