Шофьор пострада при сблъсък между камион и влак, движещ се по направлението Ловеч – Левски

05.08.2019 12:56

След поредно нарушение при преминаване през жп прелез е прекъснато движението на влаковете в междугарието Левски – Троян. Това съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, цитирани от агенция „Фокус.

В 10.00 часа тази сутрин на прелез в междугарието Дойранци – Левски тежкотоварен автомобил преминава през съоръжението при редовно задействано автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова сигнализация) и се сблъсква с пътнически влак, движещ се по направлението Ловеч – Левски. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата композиция с една колоос. Водачът на товарния автомобил е пострадал.

Нарушен е графикът на движение на влаковете между Левски и Троян. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.

Ръководствата на ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и „Холдинг БДЖ“ ЕАД призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: