Канят младежи да се включат в лятно училище „Опознай Кайлъка”

02.08.2019 15:43

През октомври любимият парк на плевенчани и гостите на града – Защитена местност „Кайлъка“ – ще навърши 80 години. Във връзка с юбилея фондация „ЕкоОбщност“ организира лятно училище „Опознай Кайлъка” за младежи от 11 до 18 години. То ще се състои в дните от 10 август до 20 септември.

Под ръководство на експерти в рамките на 4 занимания в периода 10 август – 20 септември 2019 г. участниците ще научат:

– кога и защо е създадена защитената територия „Кайлъка“?

– с какво „Кайлъка“ е интересен за ботаниците и с какво се занимават те?

– кои защитени растения и животни се срещат в „Кайлъка“?

– на какви „езици“ разговарят прилепите и кои видове прилепи се срещат в „Кайлъка“ (участниците в това занимание „ще подслушат“ с детектор малките бозайници)

Лятното училище се организира от Фондация „ЕкоОбщност“ в партньорство с отдел „Природа“ на Регионален исторически музей – Плевен. Заниманията ще се проведат на територията на Регионален исторически музей – Плевен и ЗМ „Кайлъка“. Лятното училище се организира в рамките на проект „Кайлъка – живата изследователска лаборатория на природата“ с финансовата подкрепа на Обществения борд на Telus International Europe.

Участието в училището е безплатно, но се изисква предварително записване и предоставяне на писмено съгласие от родителите/настойниците на участващите младежи.

Точните дати на заниманията и програмата ще бъдат предоставени на участниците допълнително.

Можете да се включите и след обявеното начало на лятното училище, със записване най-късно до 30 август 2019 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: