Христо Стоичков в Плевен: Приятелството не се купува! (снимки)

27.07.2019 14:08

Над 250 души вечеряха в компанията на Христо Стоичков в Плевен на специална галавечеря. Гостите получиха възможност да се снимат със Златната топка, да получат автограф върху “Христо Стоичков. Историята” (изд. „Софтпрес“) – официалната биография, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков и да наддават за спортни трофеи от личната колекция на футболиста по време на благотворителен търг.

Събитието е част от лятното турне на Стоичков „25 години от САЩ ’94“ и бе организирано от верига магазини и ресторанти LIFE и издателство „Софтпрес“, а събраните средства бяха дарени на фондация “Св. Иван Рилски” – Плевен. Тя ще ги използва за закупуване и даряване на импланти на жени с карцином на гърдата, мобилна стоматологична помощ в малките населени места и даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора.

Комикът Димитър Туджаров-Шкумбата и водещият на Дарик радио Иво Райчев забавляваха гостите със специална шоу програма, а VIP гост на събитието беше легендарният плевенски футболист Пламен Гетов.

Благотворителният търг започна точно в 22:00 ч. и за по-малко от 20 минути събра над 2000 лв. Гостите наддаваха за тениска и ръкавици на мексиканеца Хорхе Кампос, но най-голям интерес предизвика фланелка на Стоичков от времето му в националния отбор. Тя достигна финална цена от 1000 лв., а Камата я разписа с лично посвещение на новия ѝ собственик. Организаторите от „Софтпрес“ и LIFE също ще се включат в благородната инициатива с парични дарения в полза на организацията.

В края на вечерта Стоичков поиска думата и в кратка, но прочувствена реч разказа за приятелството, което го свързва с плевенската легенда Пламен Гетов. “Когато дойде в ЦСКА, Пламен често оставаше да ни учи, да показва на нас, по-младите, как се бият удари, как се правят финтове. Аз съм безкрайно горд с нашето приятелство, защото приятелството е най-важното нещо. То не се купува!” каза Камата и изненада приятеля си със специален подарък – тениска на Уго Санчес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: