Тенисистките ни отстъпиха на Франция във втората си среща на Европейската отборна лятна купа в Плевен

26.07.2019 15:59

Националките на България отстъпиха на Франция с 1-2 победи на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. в Плевен. Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) се наложи в първата среща с 6-3, 6-4 срещу Бевърли Ниатгон. След това Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен) отстъпи с 6-7(7), 2-6 на Шанис Роигнот.
В решаващата среща по двойки Йоана Константинова и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив) загубиха с 2-6, 6-3, 4-10 от Матилде Кер и Шанис Роигнот.

Вчера нашите момичета разгромиха с 3-0 победи Испания. Утре българките ще играят срещу Сърбия и при успех ще се класират за полуфиналите.

В турнира участват 8 отбора. Те са разпределени в две групи от по четири тима, а първите два ще се класират за полуфиналите. Победителите от полуфиналите ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа. Освен България в турнира участват отборите на Босна и Херцеговина, Франция, Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия и Испания.

България е представена в състав Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив). Капитан на отбора е Даниел Ангелов.

Първенството се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Мачовете се провеждат на кортовете в парк „Кайлъка“ в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: