ФК „Спартак 1919“ U17 стартира с успех участието си в „Брашов Къп“

25.07.2019 7:58

„Спартак 1919“ започна отлично представянето си на турнира „Брашов Къп“ в Румъния, победи с 4:1 „Карпати“ (Лвов) U17. Отборът на „Спартак“, съставен предимно от играчи родени през 2004г. и две момчета родени през 2005г. категорично победи съперника, съставен изцяло от играчи родени през 2003г.

Двубоя започна трудно за „Гладиаторите“, като украинците бяха по-активни във владеенето на топката през първата част.
Въпреки това, обаче, до положения пред българската врата не се стигаше.
В средата на първата част защитата на плевенчани бе пробита, но Жулиен Вълков се намеси отлично и запази вратата си суха.
Минути по-късно, обаче, съдията отсъди дузпа за „Карпати“, която бе реализирана.

До полувремето Красимир Тодоров на два пъти можеше да изравни, но изведен очи в очи със стража на съперника, не успя да намери пътя към вратата.

През втората част българите се активизираха и поеха инициативата.
След няколко положения пред украинската врата, се стигна до изравнителното попадение, реализирано от Християн Петков, с което щурмът на „Спартак“ започна.

След гола, отново Християн Петков и Красимир Тодоров имаха положения, но не съумява а да отбележат.

С влизането на Преслав Георгиев играта в средата на терена се подобри. Той съумя да внесе енергия със свежите си сили и съвсем не позволи на съперника да пробие през центъра.
След поредна атака на „Гладиаторите“, Красимир Тодоров намери пътя на топката към мрежата. След отлична асистенция на Теодор Георгиев, Красимир проби в наказателното поле и отблизо разстреля вратаря на съперника.

Минути по-късно, Асен Русинов изведе Теодор Георгиев, който отново комбинира с Красимир Тодоров, този път, обаче, десятката на „Спартак“ с топовен изстрел по диагонала се разписа за втори път.

До края на мача, украинците се опитаха да върнат поне едно попадение, но стража Димитър Стефанов и лидерите в средата на отбраната, Джамал Ал Бадарин и Владимир Тодоров, не позволиха това да се случи.
В самия край на срещата бе отсъдена дузпа за българите, която бе реализирана от Йордан Желев, който също записа силен мач.

„Изключителен мач за момчетата. Резултата от една страна лъже, от друга е е съвсем точен. Трудно ни бе да влезем в мача и да отговорим на темпото и качеството на съперника. Просто не влезнахме подготвени. Отбора на“ Карпати“ има страхотна селекция и много добър отбор, но казах на момчетата, че ако имаме амбициите да играем на по-високо ниво, то това не трябва да е нашето мерило.
Предвид факта, че отбора на „Карпати“ бе с една, при някои и две години по-голям от нашите момчета, те се справи а повече от отлично.
След мача момчетата го казаха най-точно – имахме 11 лидера на терена през цялото време, които отговориха на предизвикателството по най-добрия начин.
Такива мачове, според мен, са с идея по-високо ниво от тези които играем с някои съперници у нас и са много, много полезни за изграждането на нашите играчи.
Затова, както заявих и преди, това че няма да играем Елитна група е неприятно, но с подобни мачове съм убеден, че успешно компенсираме отсъствието ни там.
Гордея се с момчетата и труда който полагат всеки ден.“ – коментира директора на школата Радостин Александров, който води отбора по време на турнира в Румъния.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: